Flyer Fietstochten A5 2017.indd

banners Vierklank Zodde PleisterplaatsUITNODIGING

Langs Zompige Zodden en Plezante Pleisterplaatsen

De zon lokt ons naar buiten, een prachtige dag om een fietstocht te gaan maken die de historische verenigingen van De Bilt en Maartensdijk hebben samengesteld om onder andere daarmee hun respectievelijk 25 en 30 jarig bestaan te vieren.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van de fietstocht op 22 april a.s. om 13.00 uur op Landgoed Eyckenstein. Het programma zal bestaan uit de opening zelf, een rondleiding door de tuin en moestuin van het landgoed door de familie van Boetzelaer en een afsluitend drankje, dat u wordt aangeboden door de jubilerende verenigingen. Hierna kunt u de fietstocht gaan fietsen. Er is een lange route van ongeveer 45 km voor e-bikers of ervaren fietsers en een korte versie van ongeveer 30 km.

Er is een papieren versie van de fietstocht beschikbaar bij de opening. Het is ook mogelijk de beschrijving te downloaden en te printen vanaf onze speciale jubileum website: www.vanzoddetotpleisterplaats.nl . Het allermooist is het als U de tocht kunt downloaden op uw smartphone of iphone, zodat u tijdens de tocht kunt luisteren naar de historische informatie over landschap, kerken en buitenplaatsen. In de flyer vindt u alle benodigde instructie.

Wilt u zo vriendelijk zijn om even te laten weten of u bij de opening aanwezig zult zijn en met hoeveel personen. mailto:baldinevandenbosch@gmail.com

Wij hopen u allen op 22 april te mogen begroeten en op mooi weer. En mocht het onverhoopt regenen dan bevelen wij u de fietstocht van harte aan voor een zonniger moment, maar de opening gaat dan gewoon door.

Met vriendelijke groet

Namens de jubileumwerkgroep 2017

Baldine van den Bosch

Henric de Jong Schouwenburg

Het bestuur heeft weer een nieuwsbrief samengesteld, waarin dit keer de stukken en een uitnodiging voor de Jaarvergadering 2017.

De vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 4 april a.s. om 20.00 uur in de zaal van de Ontmoetingskerk Julianalaan 26 te Maartensdijk.

Na de pauze verzorgt de heer Kees van Aggelen een lezing over het vliegveld van Hilversum en omgeving (zie verder “Van de programmacommissie”)

 

Downloaden (PDF, 626KB)

Op 15 november wordt de tweede najaarslezing gegeven door Philippe Hondelink over

Opkomst en Ondergang van Vroom en Dreesman

Locatie Ontmoetingskerk  Julianalaan  Maartensdijk

 

Ter gelegenheid van het thema van de Open Monumentendag van dit jaar, ‘Iconen en Symbolen’, geeft het organiserend Comité een boekje uit waarin Abe Postema een fraaie sfeertekening geeft van diverse iconen en symbolen in de zes kernen van gemeente De Bilt. Het boekje bevat uitgebreide beschrijvingen en plattegronden van de kernen van De Bilt waarop de besproken iconen en symbolen aangegeven staan. Het boekje is o.a. verkrijgbaar bij het Gemeentehuis van De Bilt en op de dag zelf bij de deelnemende monumenten. Zie voor meer informatie de website van de Open Monumentendag De Bilt: www.monumentendebilt.nl.

 

10 september Open Monumenten Dag.

25 oktober  lezing over Dudok in Hilversum door mevrouw Annette Koenders

15 november lezing over de Opkomst en Ondergang van Vroom en Dreesman door Philippe Hondelink

dinsdag 24 mei

Algemene ledenvergadering , na de pauze lezing van de heer Hufen over de edelsmeden in Utrecht.

vrijdag 17 juni

Excursie naar Gorinchem en de Biesbosch. Zie de nieuwsbrief van maart