hvmlogo

Geef een lidmaatschap cadeau!

Wervingsactie nieuwe leden is gestart!
Onze historische vereniging is springlevend, maar onze leden worden ouder en daarmee loopt het ledental helaas langzaam terug. We gaan daarom de komende tijd op zoek naar nieuwe leden'.
We zouden het fantastisch vinden als elk lid van onze vereniging een nieuw lid zou aanbrengen. Misschien weet u nog geen cadeautje voor de verjaardag van een familielid of goede kennis. Verras ze eens met een lidmaatschap. Het lidmaatschap voor één jaar, inclusief een abonnement op het historisch tijdschrift, kost u € 17,50. Na aanmelding ontvangt u de welkomstbrief en het prachtige geschenkboek ‘Tien eeuwen Maartensdijk’, zodat u dit zelf cadeau kunt geven aan de ontvanger.
tieneeuwenmaartensdijk

Op zoek naar de historie van De Bilt en Maartensdijk in Ierland

Gert Landman en Truus Kreeft organiseren een cultuurhistorische themareis naar Ierland van 18 tot en met 25 mei 2020.
Zoals bekend heeft er op het landgoed Oostbroek, tussen De Bilt en Zeist, een klooster gestaan, van waaruit onze regio (toen grotendeels moerasland) is ontgonnen.
Deze Sint Laurensabdij is gesticht na een pelgrimsreis naar Ierland van een ridder, in wiens voetsporen deze reis nu gaat. Bisschop Godebald werkte van harte mee met de bouw van het klooster en is er zelf later ingetreden. De Ierse sfeer is goed terug te zien op de muurschilderingen in de kerk van Westbroek.
Lees verder … over deze reis en de mogelijkheden om aan te sluiten.
Kerk-WestbroekP1060504-verkleind-foto-DAB