hvmlogo

Kado-idee voor de komende feestdagen: geef een lidmaatschap cadeau!

Misschien piekert u nog over een feestdagencadeau voor een familielid of goede kennis. Verras hen dan met een lidmaatschap van de Historische Vereniging plus een prachtig geschenkboek. Een lidmaatschap is een prachtig cadeau voor mensen die geboren en getogen zijn in Maartensdijk, Groenekan, Westbroek of Hollandsche Rading. Denk daarbij zeker ook aan mensen die inmiddels ergens anders zijn gaan wonen. Maar denk ook aan nieuwkomers: kennis van de lokale geschiedenis helpt uw nieuwe buren om te wortelen in een nieuwe omgeving.
Lees hier ... over dit originele kerst- of sinterklaascadeau.

In uw stoel naar het Online Museum De Bilt (OMDB)


Het OMDB biedt u nu een prachtige gelegenheid om de schilderijen van Adri Pieck te zien zonder uit uw stoel te komen. Een selectie van de mooiste werken uit een pas ontdekte collectie is 'on line' gezet. Klik hier ... voor een rondgang langs deze bijzondere schilderijen.


Adri-Pieck-Zelfportret-2-Foto-DAB
Omslag-van-StM-57

... en nummer 56 staat 'on line'

Het voorlaatste nummer van mei 2019 is nu digitaal beschikbaar via onze site. Klik hier …

De nieuwe
St Maerten is er ...

Nummer 57 van Sint Maerten, bevat o.m. een artikel over een al in oude documenten beschreven welkome Westbroekse dorpsgenoot: de ooievaar. Die ooievaar is daar tot op de dag van vandaag een graag en frequent geziene gast.
'Postale zaken in Groenekan' volgt het wel en wee van Willem Barneveld, postbode en later postkantoorhouder in Groenekan. Hij nam als postbode o.m. de ‘grote polderroute’ voor zijn rekening. Verder gaan we in dit decembernummer op zoek naar de historische polder ‘het Zek’, die in de nevelen van de tijd verdwenen lijkt te zijn. …

Meer lezen