hvmlogo

Heeft u de Vierklank gelezen ...

Afgezien van het feit dat de Vierklank regelmatig publiceert over de historie van de gemeente Maartensdijk is het deze week extra interessant om deze lokale krant open te slaan. In een artikel worden Gert-Jan Weierink en Ineke van Bemmel aan het woord gelaten over onze vereniging. Klik hier ... voor het artikel; de foto hieronder is uit de Vierklank.

Website vernieuwd

De site brengt U - naast de vertrouwde verenigingsberichten - heel veel informatie over de geschiedenis van Maartensdijk.
Zo zijn alle nummers van ons tijdschrift St Maerten nu rechtstreeks digitaal te raadplegen met een zoekfunctie voor titels en auteurs. We gaan foto's, films en geluidsopnames uit de collectie van de vereniging ontsluiten op dit nieuwe platform. De eerste voorbeelden kunt u nu al zien.
Wij nodigen u van harte uit om de nieuwe site te verkennen. We hopen op uw reacties, verbeteringen en aanvullingen. U opent de site door te klikken op het logo van onze vereniging of door historischeverenigingmaartensdijk.nl in uw browser te tikken.

HeaderGroenekanGeesina
VoorzitterEnSecretaris

Hulp gevraagd …

Het toegankelijk maken van tijdschriften, beeld en geluid is een tijdrovend karwei. Inmiddels (oktober 2018) zijn alle nummers van het tijdschrift op deze site geplaatst en voor elke belangstellende toegankelijk. Van foto’s, films en geluidsopnames wordt een eerste selectie gepresenteerd. Verdere ontsluiting is ‘work in progress’, waarbij de historische vereniging afhankelijk is van vrijwilligers. Heeft u interesse om daar aan mee te werken of heeft u foto’s, films of geluidsopnamen die mogelijk interessant zijn? Stuur ons dan s.v.p. een berichtje per email en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Oh ja,

Ook voor het bestuur zoeken wij nog versterking. Wilt u helpen om onze vereniging en onze geschiedenis levend te houden? Neem eens contact op met een van de bestuursleden. U kunt ook bellen met Gert-Jan Weierink 06-53524544