Onze lokale geschiedenis tijdens de tweede wereldoorlog

Derde bericht in het kader van 75 jaar Vrijheid.

WO2 in St Maerten

St Maerten is het blad van onze Historische Vereniging Maartensdijk. Frank Klok is de hoofdredacteur van St Maerten en auteur van artikelen en een boek over de tweede wereldoorlog en Groenekan. We vroegen hem om één oorlogsverhaal uit St Maerten te noemen dat nooit vergeten mag worden.
Lees hier de bijdrage van Frank Klok.
In maart verschijnt van Frank Klok een herdruk van het boek Groenekan en de Tweede Wereldoorlog. Tegelijkertijd verschijnt een aanvulling onder de titel: De Nagekomen Verhalen.
Verkrijgbaar bij de Bilthovense Boekhandel en bij de firma Van der Neut in Groenekan.
frank-klok
omslag addendumkopie (1)
De Historische Vereniging Maartensdijk wil u graag toegang geven tot de verhalen die in Maartensdijk en De Bilt worden verteld over de tweede wereldoorlog in onze contreien.
We hebben (bijna) alle verhalen verzameld en met één muisklik op uw tablet of pc voor u toegankelijk gemaakt!

Klik hier ... voor ons 'dossier WO2'.

Open Monumentendag 2020

De jaarlijkse Open Monumentendag De Bilt Maartensdijk wordt gehouden op zaterdag 12 september 2020. Het landelijke thema is Leermonument. Het comité OMD denkt daarbij aan scholen, het zoddengebied in Westbroek en andere monumenten waar iets te leren valt.
Heeft u suggesties voor een monument en wilt u helpen als vrijwilliger op de dag zelf dan graag een mail naar inekevanbemmel45@gmail.com.
In augustus volgen er meer mededelingen op de website van OMD De Bilt . Dan worden er ook flyers verspreid.