Onze lokale geschiedenis tijdens en na WO2.

Laatste bericht in het kader van 75 jaar Vrijheid.

Bevrijding 1945

Dit is het laatste bericht in het kader van de viering van 75 Jaar Vrijheid in 2020. Door de Coronacrisis was van 'vieren' nauwelijks sprake. Dat was 75 jaar geleden op veel plaatsen niet anders. Oorlog en voedselschaarste zorgden voor angst, onzekerheid en honger.
Meer lezen
WO2 en Corona

Bevrijding 2020

Wij kunnen ons voorstellen dat u deze bijzondere Bevrijdingsdag ook op een bijzondere manier beleeft, omdat op deze dag uw vrijheid nog altijd beperkt is. Het Coronavirus en de regeringsmaatregelen zorgen voor onzekerheid, angst, eenzaamheid en boosheid.
We zijn daarom erg benieuwd naar uw antwoord op deze vraag.

Wat betekent Bevrijding 2020 voor U?

Klik hier ... om uw antwoord te geven.

Dossier WO2

De Historische Vereniging Maartensdijk wil u graag toegang geven tot de verhalen die in Maartensdijk en De Bilt worden verteld over de tweede wereldoorlog in onze contreien.
We hebben (bijna) alle verhalen verzameld en met één muisklik op uw tablet of pc voor u toegankelijk gemaakt!
Klik hier ... voor ons 'dossier WO2'.