Onze lokale geschiedenis tijdens de tweede wereldoorlog

Zevende bericht in het kader van 75 jaar Vrijheid.

WO2 en het trieste einde

Gert-Jan Weierink is voorzitter van de Historische Vereniging Maartensdijk. Beroepsmatig is hij werkzaam als partner en oprichter van Lobbykracht, adviesbureau in public affairs. Eerder was hij actief voor de VVD, onder meer als wethouder, raadslid en Statenlid.Wij vroegen hem welk verhaal uit de tweede wereldoorlog in oud Maartensdijk beslist niet vergeten mag worden. Dit is zijn antwoord: …
Meer lezen

WO2 en de trieste herdenking

monument westbroek
Het is tegelijk triest en terecht dat alle herdenkingsactiviteiten in Nederland zijn afgelast. Dit is wat u wél kunt doen op 4 en 5 mei. Klik op de link en volg de instructies van het Comité 4 en 5 mei. Stuur dit bericht door aan anderen.
Vóór 4 mei:
- leg een virtuele bloem bij dit (of een ander) oorlogsmonument
Op 4 mei:
- hang de vlag de hele dag halfstok
- speel de taptoe om 19.58 uur (voor geoefende blazers)
- zing het Wilhelmus mee om 20.02 uur (iedereen)
Op 5 mei:
- hang de vlag uit of hang een herdenkposter voor uw raam
- lees 75 vrijheidsverhalen van bekende en onbekende Nederlanders
- zing 'We'll meet again' mee met het 5 mei concert op tv (iedereen)
Wij wensen u een mooie en zinvolle herdenking!

Dossier WO2

De Historische Vereniging Maartensdijk wil u graag toegang geven tot de verhalen die in Maartensdijk en De Bilt worden verteld over de tweede wereldoorlog in onze contreien.
We hebben (bijna) alle verhalen verzameld en met één muisklik op uw tablet of pc voor u toegankelijk gemaakt!
Klik hier ... voor ons 'dossier WO2'.