Dit boek kunt u winnen ...

In februari verscheen 'Hier is het gebeurd', een boek van Ad van Liempt en Rolf Baas over 50 plekken uit de bezettingstijd om bij stil te staan.
Westbroek is één van de plekken, die in het boek zijn opgenomen. De verschrikkelijke Bevrijdingsdag van Westbroek wordt door van Liempt beschreven aan de hand van het herdenkingsmonument dat bij de NH Kerk in Westbroek staat.
hierishetgebeurd

Reacties op de vorige nieuwsbrief

In de vorige nieuwsbrief hebben we uw hulp gevraagd bij het identificeren van mensen op een aantal groepsfoto's. Dat leverde een aantal leuke reacties op, waarvan twee met positieve identificaties.
Jaap Kalisvaart identificeerde uit eigen geheugen twaalf Westbroekers op de foto hiernaast. Klik hier ... voor de foto en de beschrijving van Jaap.

Van de uitgever kregen we een presentexemplaar dat we mogen verloten onder de leden van de Historische Vereniging Maartensdijk.
Stuur voor 31 maart een email (met uw naam en telefoonnummer) aan boek@historischeverenigingmaartensdijk.nl
en u dingt mee naar dit bijzondere herdenkingsboek.
De winnaar maken we bekend in de volgende digitale nieuwsbrief.

Wilt u meer weten over dit boek?
Klik dan hier ... voor meer informatie over het boek en de spelregels van de loterij.
IMG0053.PCD
anderson
En Lex van Boetzelaer identificeerde de man links op een groepsfoto van (waarschijnlijk) middenstanders uit Maartensdijk. Hij stuurde een verrassende foto mee, die we - met zijn toestemming - graag in de beeldbank hebben opgenomen.
Klik hier ... voor de verrassing van Lex
en klik hier ... voor de groepsfoto.
Hartelijk dank aan Jaap en Lex voor hun speurwerk.
U kunt nog steeds aanvullingen bij de foto's uit de vorige nieuwsbrief naar ons insturen.

Klik op de knop rechts om de foto's te zien en stuur uw reactie aan archief@historischeverenigingmaartensdijk.nl .