hvmlogo

St Maerten nummer 60 komt er aan

Officieel is het een mei-nummer, maar dit jaar is de eerstvolgende editie van St Maerten al in de loop van april beschikbaar.Centraal staat een prachtig uitgebreid artikel van Geert Boorsma over buitenplaats Rustenhoven. Achttien bladzijden tekst en foto's over meer dan 600 jaar geschiedenis. En op onze website nog heel veel extra's; onder meer een film uit de tijd dat …

Meer lezen

St Maerten 59 staat online

Naamloos-1

Henk Zandvliet won het boek

In de vorige nieuwsbrief kondigden wij de loting aan van het boek 'Hier is het gebeurd' van Ad van Liempt en Rolf Baas. Een boek met foto's en tekst over 50 plekken uit de bezettingstijd om bij stil te staan. De loting is 'blind' uitgevoerd door Geert Boorsma, die zichzelf sindsdien 'De goedkoopste Notaris' noemt. Het lot viel op de …

Meer lezen
CDO002

Nieuwe foto's

Truus van der Heide - Oudenaerden bood onze vereniging een aantal foto's aan van het 50-jarig jubileum van de Vrijwillige Brandweer Maartensdijk in 1978. De foto's van de optocht met oude brandweerauto's staan inmiddels in onze beeldbank met een uitgebreide beschrijving.

Versterking gezocht

Zoals u in deze nieuwsbrief kunt zien, is de redactie van St Maerten actief aan het werk om u twee keer per jaar een mooi nieuw nummer van ons tijdschrift te bezorgen. De redactie kan daarbij best wat hulp gebruiken. Het ontbreekt haar met name aan een redactielid met kennis van en/of een netwerk in de kern Maartensdijk, maar ook hulp uit andere kernen is welkom. Enthousiasme en teamgeest zijn voor de redactie belangrijker dan ervaring.
Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Maartensdijk? Heeft u interesse om de redactie te hulp te schieten? Mail dan naar archief@historischeverenigingmaartensdijk.nl .