hvmlogo

Excursie eendenkooi bij Het Beloken Land op 17 juni a.s.


Tijdens de ledenvergadering op 16 mei jl. heeft Sander Wassing een interessante lezing gehouden over eendenkooien. Voor iedereen die een bezoek aan een eendenkooi wil brengen, organiseren wij een excursie naar de eendenkooi van:

Het Beloken Land in Montfoort op 17 juni a.s.

Daar kunt u onder begeleiding van de kooiker de eendenkooi kunt bezoeken. Dan kunt u ook een kijkje nemen in het museum van oude rijtuigen en gereedschappen van in en om de boerderij, en is ook de tentoonstelling "Achter de schermen" te bezichtigen.
Als u aankomt krijgt u onder het genot van een kop koffie met lekkers uitleg over het bedrijf en de eendenkooi, waarna u per kar door de polder naar de eendenkooi wordt gebracht, en wordt rondgeleid door een gids. Daar aangekomen kunt u zien en beleven hoe het vroeger in zijn werk ging in de eendenkooi. Als u geluk heeft struikelt u over de hazen en de fazanten. Op de terugweg worden de boerderij en de musea bekeken, onder begeleiding van de gids.

Handig om te weten

 • Koffie en inleiding: 10.00 uur
 • Vervoer: Eenieder gaat op eigen gelegenheid naar Het Beloken Land, Blokland 116, 3417 MR Montfoort. Degenen die geen eigen vervoer hebben, kunnen met anderen meerijden. Indien gewenst kunt u dat aangeven bij uw aanmelding.
 • Duur: De rondleiding duurt ca. 2 à 2,5 uur.
 • Kosten: De kosten van deze excursie bedragen € 12,50 per persoon, te voldoen bij vooruitbetaling via bankrekening NL47 RABO 0359 4178 68 ten name van Historische Vereniging Maartensdijk.
 • Opgave deelname: per e-mail aan: info@historischeverenigingmaartensdijk.nl
 • Maximaal aantal deelnemers: 18 personen
 • Route: Vanuit Utrecht/Den Haag; afslag Woerden, vervolgens Montfoort aanhouden.
  Over de brug van de IJssel, bij de rotonde de tweede afslag richting Benschop.
  Eerste afslag rechts, 2e boerderij links.
Email Marketing Powered by MailPoet