Uitnodiging voor “Rembrandt in De Jordaan”

Op 19 november om 20:00 uur begint de lezing door Jacques Hendrikx over “Rembrandt in De Jordaan” in Parochiecentrum De Mantel naast de Sint Maartenskerk in Maartensdijk. De inloop is vanaf 19.30 uur.
Let op: dit keer dus NIET in de Ontmoetingskerk.

“Rembrandt in De Jordaan” schetst het sociale landschap van de laatste 10 jaar van zijn leven. Aan de hand van nieuw materiaal (oa. uit nog niet zolang geleden ontdekte archieven) komen we heel dicht bij Rembrandt, alsof we hem horen praten. Hoe leefde hij in de Jordaan? In welke omstandigheden is hij gestorven? Was hij onbemind of was hij beroemd? Is hij in armoede gestorven? Had hij vrienden? En wie waren dat dan? “De wereld is een speeltoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel”. Wat dat voor Rembrandt en zijn schilderkunst betekende? Daarvan krijgt u tijdens deze lezing een helder beeld.

Jacques Hendrikx is schrijver van toneelstukken, verhalen en romans. Voor één van zijn verhalen won Jacques Hendrikx de Lenteprijs voor Literatuur 1995.
Samen met Hans Münstermann is Jacques Hendrikx, onder het pseudoniem Jan Tetteroo, schrijver van ‘No Flash’. Een roman die tot in detail alle aspecten van De Nachtwacht behandelt.