Wie haalt de verhalen uit het archief?

In de Raadtkamer van het oude Maartensdijkse gemeentehuis aan de Tolakkerweg is in de loop der jaren een aardige collectie foto’s, films, geluidsopnames, boeken en voorwerpen verzameld, die een beeld geven van de laatste 100 jaar van de gemeente Maartensdijk. Deze collectie moet hoognodig geïnventariseerd en beschreven worden en vervolgens toegankelijk gemaakt voor U als leden van onze vereniging.

Een werkgroep, bestaande uit Ineke van Bemmel, Geert Boorsma, Frank Klok, Jan Maasen, Theo van Oijen en Karien Scholten, zal vanaf woensdag 8 januari om de twee weken van 10 tot 12 uur in de Raadtkamer aan dit project gaan werken. De aanpak is voorlopig vastgelegd in een plan van aanpak, dat voor geïnteresseerden hier ... te lezen is. Lees verder onder de foto …

Op zoek naar verhalen en namen van personen. Bijvoorbeeld dit Oranjecomité uit Westbroek.

De werkgroep zal daarbij regelmatig een beroep doen op de kennis en het geheugen van de leden van de HVM om foto’s, films en andere zaken te kunnen beschrijven en vast te leggen. Heeft u interesse om mee te doen? Of heeft u informatie over oude foto’s en filmbeelden? Neem dan contact met ons op (M 06-22274054, webmaster@historischeverenigingmaartensdijk.nl).