St Maerten nummer 59 is uit!

Met veel plezier laten we u weten dat het decembernummer van ons historisch tijdschrift St Maerten verschenen is. In dit nummer twee lange en originele verhalen. De voorpagina verwijst naar een artikel van Martin Groot en Jan Maasen over ‘Brand en brandweer in Achttienhoven en Westbroek’. Een geschiedenis, die begint in 1782. Daarnaast een lang artikel van Lex van Boetzelaer over de geschiedenis van Landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. Zijn verhaal begint in de laatste ijstijd, maar Eyckenstein begint rond 1610.
Verder zijn er twee kortere artikelen. De eerste van Tonneke Wilmink over de veenontginningen in onze Vechtstreek en de tweede van Tonneke Wilmink en Frank Klok, die zijn gaan praten met historicus Anne Doedens, ‘kapper’ Hans Stevens en ‘dorpschroniqueur’ Koos Kolenbrander.

Omslagfoto van St Maerten nr 59 (december 2020)

Met ingang van dit nummer is ook de verbinding tussen het tijdschrift en de website van de Historische Vereniging Maartensdijk sterk aangehaald. Bij veel artikelen zijn er extra’s in de vorm van films foto’s en verwijzingen naar oorspronkelijke bronnen. Zo kunt u dit keer genieten van een prachtige drone-opname van Landgoed Eyckenstein en een hilarische brandweeroefening in Westbroek uit 1965. Klik hier … voor de extra’s bij St Maerten.

December is cadeaumaand. Geef ons tijdschrift of een lidmaatschap cadeau!

Alle leden van de Historische Vereniging Maartensdijk hebben het tijdschrift inmiddels in de bus gekregen. Extra exemplaren zijn te koop bij de Bilthovense Boekhandel, de ReadShop aan de Hessenweg, Kapper Hans Stevens op het Maertensplein, Winkel van der Neut in Groenekan en molen De Kraai in Westbroek (alleen zaterdags geopend).
U kunt ook een bericht sturen naar ons secretariaat (klik hier …
); u ontvangt het tijdschrift na betaling thuis in de brievenbus. De prijs voor deze unieke verhalen is € 6,-..
Informatie over een cadeaulidmaatschap vindt u hier … Zo’n cadeau kost u slechts € 17,50.