Gelukkig Nieuwjaar


Het bestuur wenst alle leden van de Historische Vereniging Maartensdijk een gezond 2022.
De afgelopen twee jaar worden ongetwijfeld historisch door de pandemie. We wensen u toe dat 2022 historisch wordt door de overwinning op het virus en het einde van de ‘social distancing’.

Zodra de beperkingen het toelaten zal het bestuur uiteraard een Algemene Ledenvergadering organiseren; onze hoop is gevestigd op dit voorjaar. In 2022 zullen we verder sowieso aandacht besteden aan het 35-jarig bestaan van onze vereniging. Via deze nieuwsbrief zullen wij u daarover informeren.
Landelijk zullen er tal van activiteiten zijn rond de herdenking van het Rampjaar 1672. U kunt alle activiteiten volgen op de website van het Platform Rampjaarherdenking.
Het Rampjaar heeft ook ingrijpende en vreselijke gevolgen gehad voor de kernen van De Bilt en met name Maartensdijk en Westbroek. Het Onlinemuseum De Bilt heeft daar al e.e.a. over gepubliceerd. Ook in St Maerten kunt u daar t.z.t. een artikel over verwachten.
Naast landelijke activiteiten zullen er daarom ook interessante lokale activiteiten te volgen zijn. Wij houden u op de hoogte.