Geeft u graag cadeautjes?

Kun je geschiedenis cadeau geven?

Als lid van de Historische Vereniging Maartensdijk weet u dat geschiedenis leuk, spannend en boeiend is. Net zo leuk als een spannend boek, een Netflixserie of een computergame. En het is nog echt gebeurd ook!
Ook de geschiedenis van Maartensdijk, Westbroek, Hollandsche Rading en Groenekan kent leuke en spannende verhalen en ook boeiende menselijke gebeurtenissen. Hoe zou het zijn als je deze geschiedenis cadeau kunt geven?

Waarom de geschiedenis van Maartensdijk cadeau geven?

U heeft ondertussen als lid vast al ontdekt wat een schat aan historisch materiaal in onze oude gemeente beschikbaar is. U leest ons tijdschrift St. Maerten. U bent wellicht al mee geweest op excursie naar Fort Ruigenhoek of Kasteel Doorn. Of u neemt af en toe een kijkje op onze website waar u toegang heeft tot film-, foto- en geluidmateriaal en natuurlijk eindeloos veel verhalen over alle kernen van Maartensdijk in de oude nummers van ons tijdschrift. Al dat materiaal geeft u cadeau.

Zo maar een voorbeeld: atlasplaten uit 1868 van onze woonplaatsen.
Klik op een foto in de filmstrip voor een diavoorstelling, die u zelf kunt bedienen met de links/rechts symbooltjes op de foto. Druk op esc om terug te keren.

UT_000_Provincie.jpg
UT_002_Achttienhoven.jpg
UT_008_de_Bilt.jpg
UT_010_Breukelen-St_Pieters.jpg
UT_037_Maarsseveen.jpg
UT_038_Maartensdijk.jpg
UT_053_Tienhoven.jpg
UT_064_Westbroek.jpg

Misschien wel de belangrijkste reden is dat onze geschiedenis iets weergeeft van onze wortels, onze achtergrond.
Een lidmaatschap is daarom een prachtig cadeau voor mensen die geboren en getogen zijn in onze oude gemeente. Denk daarbij zeker ook aan mensen die inmiddels ergens anders zijn gaan wonen.
Maar denk ook aan nieuwkomers: kennis van de lokale geschiedenis helpt ons om te wortelen in een nieuwe omgeving. Voor uw nieuwe buren heeft het een positieve uitwerking op hun betrokkenheid bij de eigen omgeving, het geeft inzicht in de sociale samenhang en stimuleert de vorming van hun lokale netwerk.

En wat betekent mijn cadeau voor de historische vereniging?

Onze historische vereniging is springlevend, alleen de leden verouderen en daarmee loopt het ledental helaas langzaam terug. Daarom geven we onze geschiedenis graag cadeau, in de hoop dat we er iets voor terug krijgen: namelijk ‘meer leden’.
Meer leden, zodat we meer onderzoek kunnen doen, een nog dikker tijdschrift kunnen uitbrengen, onze website goed kunnen onderhouden, onze archieven verder kunnen digitaliseren, mooie lezingen kunnen organiseren en nog meer activiteiten waar we nu niet aan toekomen.
Dat geldt bijvoorbeeld voor onze collectie van meer dan 1200 foto’s, tientallen films en prachtige geluidsopnames en verslagen van interviews met oude ‘Maartensdijkers’.

Een collectie die we met uw hulp graag zouden ontsluiten als cadeau aan al onze trouwe leden.

Zoekt u nog naar leuke cadeaus voor familie of vrienden?

We zouden het fantastisch vinden als elk lid van onze vereniging een nieuw lid zou aanbrengen. Misschien weet u nog geen cadeautje voor de verjaardag van een familielid of goede kennis. Verras ze eens met een lidmaatschap.
Het lidmaatschap voor één jaar, inclusief een abonnement op het historisch tijdschrift kost u € 17,50. Na aanmelding ontvangt u de welkomstbrief en het prachtige geschenkboek ‘Tien eeuwen Maartensdijk’, zodat u dit zelf cadeau kunt geven aan de ontvanger.

Wat een cadeau! Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Namens de Historische Vereniging Maartensdijk:
bestuur en redactie St Maerten