Vrijwilligers gezocht

Wat doen de vrijwilligers bij een historische vereniging?
Wij zijn een historische vereniging met de ambitie om de geschiedenis van Maartensdijk, Westbroek, Groenekan en Hollandsche Rading voor zoveel mogelijk inwoners en oud-inwoners toegankelijk te maken.
Om dat goed te doen willen we meer onderzoek kunnen doen, een nog dikker tijdschrift kunnen uitbrengen, onze website goed onderhouden, onze archieven verder digitaliseren, mooie lezingen en excursies organiseren en nog meer activiteiten waar we nu niet aan toekomen.
Dat is allemaal vrijwilligerswerk!

Foto’s, film en geluidsopnames
Denk bijvoorbeeld aan onze collectie van meer dan 1200 foto’s, tientallen films en prachtige geluidsopnames en verslagen van interviews met oude ‘Maartensdijkers’. Met uw hulp kunnen wij de foto’s en films beschrijven en rubriceren. Daarna kunnen we ze via de website of St Maerten aanbieden aan al onze trouwe leden.
Onze archiefwerkgroep kan uw hulp daarbij goed gebruiken. Ordenen, opruimen en zorgvuldigheid zijn uw belangrijkste vaardigheid.
De rest leert u zelf bij tijdens de gezellige ochtenden in de Raadtkamer van het oude gemeentehuis.

St Maerten
Misschien wilt u liever zelf onderzoek doen naar mensen, gebouwen, bedrijven of gebeurtenissen uit het oude Maartensdijk. U vindt het leuk om met mensen te praten of in de boeken te duiken om een goed verhaal te maken.
Dan bent u geknipt om als auteur of redactielid bij te dragen aan ons prachtige tijdschrift St Maerten of onze website.
We zijn dringend op zoek naar een redacteur met kennis van het dorp Maartensdijk.

Lezingen en excursies
Het voorbereiden van lezingen en excursies vraagt om creatieve ideeën, contacten leggen en organisatievaardigheden. Als u zich daarin herkent, zouden we u graag zien bij onze activiteitencommissie. Het is een leuke taak met hele concrete resultaten. Ook de tevredenheid van bezoekers en deelnemers is heel veel waard.